bild 2

HKScan i Almedalen 2017: Kött är framtiden – matglädje och hållbarhet!

9 av 10 svenskar gillar att njuta av kött till middagen. Hur kan vi säkerställa en hållbar svensk köttproduktion, som både räcker till alla och samtidigt som vi fortsätter utveckla passionen kring mat? HKScan, WWF, en bonde, en debbatör inom konsument och hållbarhet samt en mästerkock, frågas ut av förbundsordförande från MUF, CUF och Grön Ungdom hur framtidens kött bör produceras och serveras för hållbara och goda konsumtionsmönster.

Mat är glädje, att umgås och en källa till oändliga upplevelser. Samtidigt ökar intresset och dialogen för att äta hållbart och näringsriktigt. Vår livsstil påverkar matvalen allt mer. Vi vill att maten ska fortsätta ge oss matglädje, samtidigt som de högt ställda kraven på djuromsorg, miljönytta och socialt ansvar måste uppfyllas för att produkterna inte väljas bort.

Detta ställer nya krav på företag som producerar kött. Vi behöver optimera resurseffektiviteten i det svenska jordbruket, sluta kretsloppen och säkerställa att alla kan äta varierat och näringsriktigt, samtidigt som alla viktiga mervärden med de svenska djuren bevaras.

Som branschledare, med mål att till 2030 ha minska sin klimatpåverkan med -95 procent, driver HKScan på utvecklingen för ökad matglädje i kombination med hållbart producerat kött, men även tydlighet, transparens och innovation i jordbruket och i livsmedelsindustrin.

Med vårt seminarium vill vi inspirera till dialog och idéutbyte kring hur alla ska kunna äta hållbart och näringsriktigt med gott samvete. Hur vi tillsammans ska arbetar framåt i utvecklingen av framtidens kött och den svenska matproduktionen.

Som vår gäst kommer vi bjuda dig på en matig smörgås från HKScans matduell ”Årets politikermacka”. Efter vårt seminarium njuter du av en svensk tapas från varumärket Scan och kan mingla med representanter från HKScan, men även Anders, som är bonde och kommer berätta mer om sin vardag, samt mästerkocken Sigrid som beskriver sin passion för att laga god mat och tipsa hur du kan lyckas i hemmaköket.

Deltagare:
Jari Latvanen, koncern-vd HKScan
Ingemar Olsson, ordförande Sveriges Grisföretagare,  lantbrukare Alketterns herrgård
Anna Richert, WWF
Louise Ungerth, debattör konsument och hållbarhet
Sigrid Barany, kock & matinspiratör (Årets mästerkock 2012)

När: 5 juli klockan 16.00-19.00 (seminariet varar mellan 16.00-17.00 därefter följer mingel)

Var: Wallérs terrass (Wallérs plats 2) i Visby

För dig som inte kan vara med på plats
Seminariet kommer att spelas in och läggas på Youtube för dig som vill titta vid ett senare tillfälle.

Varmt välkommen!

Anmäl dig till vårt seminarium och efterföljande mingel här: https://sv.surveymonkey.com/r/ScanAlmedalen

Kommentera