benny åk

Styckningsutbildning med vår köttmästare Benny Granqvist

Vi på HKScan är oerhört stolta över vårt hantverk och vårt arbete med hela värdekedjan – från gården till bordet. Det är ingen hemlighet att det krävs stor omsorg och kunskap för att ta fram våra produkter. Kvalitet och kunskap är två nyckelfaktorer kring att skapa goda och efterfrågade matupplevelser. Det fantastiska med kött är att det har så olika karaktärer beroende på vilken detaljs som väljs. Det finns detaljer med mer grov struktur som passar till långkok i ugnen flera timmar till möra detaljer såsom fläskfilé. Hos HKScan i Linköping arbetar Benny Granqvist som är företagets köttmästare. Följ med och se hur vår köttmästare Benny tillsammans med Elisabet Qvarford från Svenskt Kött styckar en halv Rapsgris och beskriver de olika köttdetaljerna vid finalen av Årets kock 2017.

Se filmen här:

https://www.youtube.com/watch?v=TQit7V8PguA

benny åk2

Bild: Benny Granqvist, HKScan och Elisabet Qvarford, Svenskt Kött

Kommentera