faluish 4

Scan fortsätter satsa på mer grönsaker – introducerar Faluish och Pastejish

Det var i januari förra året som Scan lanserade sin produktkategori ish med kvalitetsprodukter innehållande hälften svenskt kött och hälften svenska grönsaker. Nu välkomnar Scan ytterligare två nyheter till ish-familjen, som under hösten mottog pris för att vara en klimatanpassad kategori med miljövänliga produkter. Faluish och Pastejish ska underlätta för konsumenter som vill variera sin kost, utan att behöva göra större förändringar i vardagsrecept och vanor. 

Som ett led i sitt arbete för att möta konsumenter som vill äta mer grönsaker, utan att gå miste om smaken som köttet bidrar med, har Scan utvecklat det egna produktsortimentet Ish. Nu lanseras Faluish och Pastejish, med svenskt kött och svenska grönsaker.

Pastejish_190g_Vinkel

– Falukorv och leverpastej är några av våra mest populära produkter, varför det känns helt rätt att slå ihop det bästa av två världar – svenskt kött och svenska grönsaker – och skapa Faluish och Pastejish. Vi har jobbat på att få fram den rätta konsistensen så att produkterna ska smaka som traditionell falukorv och leverpastej. Med satsningen vill vi göra det lättare för konsumenter att äta mer varierat utan att ändra på vardagsrutiner eller bekanta favoritrecept, säger Ann Baker, Produktchef på Scan.

Fördelarna med att blanda kött och grönsaker har även börjat uppmärksammas av kända kockar. För bara någon vecka sedan tog mästerkocken Jamie Oliver ställning i en intervju med köket.se, då han på frågan vad som är hälsosam mat för honom svarade att det är att äta mer frukt och grönt samt att blanda upp traditionella kötträtter med grönsaker – vilket han exemplifierade med en hamburgare innehållande hälften kött och hälften grönsaker.

Ish – en prisad kategori inom klimat och miljö

Ish-kategorin prisades vid Chark-SM i oktober förra året, då Scan fick en hedersutmärkelse för den klimatanpassade kategorin samt sitt övergripande miljöarbete. I motiveringen lyfte Chark-SM upp Scans utveckling av ett helt nytt koncept med grönare och mer miljövänliga produkter.

Om Scan Faluish

Scan Faluish innehåller Svensk Rapsgris och 47% svenska grönsaker. Bland grönsakerna finns morot, kålrot, potatis och lök. Faluish är helt allergenfri.

Om Scan Pastejish

Scan Pastejish innehåller svenskt fläskkött och 36% svenska kidneybönor. Det unika med Pastejish är att den traditionella levern är utbytt mot just kidneybönor.

Scans ish-sortiment
I samband med lanseringen av Faluish och Pastejish kommer Scan även med ett uppdaterat recept på Korvish. Ingredienserna förblir desamma men i en ny mix, för att få till rätt konsistens och smak.

Scan Korvish finns sedan tidigare i två varianter: Korvish Svartpeppar med smak av peppar och lök och det något starkare alternativet Korvish Anchochili med smak av chili och tomat. Scan Järpish finns i två varianter: Järpish Rotfrukter och det starkare alternativet Järpish Lime&chili, båda nyckelhålsmärkta. Scan Burgish finns i en variant: Burgish Bönor och Nötkött, och går att hitta i frysdisken.

Nytillskotten Faluish och Pastejish finns hos handlare från och med v. 4. Läs mer om produkterna och ish-kategorin här: http://www.scan.se/ish

Kommentera