Idrottsgalan

Svensk Rapsgris från Scan på Idrottsgalan

Ikväll går Idrottsgalan 2017 av stapeln, en festklädd galamiddag för ca 2400 sittande gäster som inkluderar en oslagbar mängd av våra största idrottshjältar på en och samma gång. På kvällens meny står Svensk Rapsgris från Scan.

Varje år i januari bänkar sig cirka två miljoner personer framför TVn och ca 7000 gäster firar tillsammans i Ericsson Globe. Bakom årets galameny står stjärnkocken Christian Hellberg. Det stora antalet sittande gäster gör galan till ett större arrangemang än Nobelmiddagen. Till huvudrätt kommer gästerna att serveras en Högrevskärna från Scans samarbetsgårdar samt rökt sida av svensk Rapsgris från Esplunda Gård i Bred. Köttet från rapsgris är både mörare, saftigare och mer smakrikt än vanligt griskött och passar därför utmärkt i galasammanhang likväl som på grillen.

Dagen till ära kommer även rapsgrisproducenten Per Nilsson från Esplunda Gård att medverka på galan. Esplunda Gård har samarbetat med Scan så länge Per kan minnas. Samarbetet bygger i grund och botten på ömsesidig respekt för varandras kunskap och erfarenhet.

Smaken av sverige 1På frågan om vad som är viktigast i Esplunda Gårds arbetsvardag svarar Per Nilsson utan tvekan: friska och välmående djur. Om djuren mår bra så växer de bra och vi skapar en hög kvalitet. Det är på gården som föder upp djuren som värdekedjan startar. Det är ett stort ansvar. Även om värdekedjan slutar först på konsumentens tallrik är det ursprunget och spårbarheten i de färdiga produkterna som främst bidrar till kvalitet, äkthet och trovärdighet. Man kan säga att Scan är vår förlängda arm, liksom att vi är Scans.

Att Rapsgris serveras på Idrottsgalan tycker Per är roligt.

”Jag är oerhört stolt över att svenska bönders och vår gårds smaker får upplevas av alla gäster under Idrottsgalan. Speciellt från vår hälsosamma och smakrika Rapsgris”, berättar Per.

 

Bild ovan: Copyright Idrottsgalan https://www.mynewsdesk.com/se/idrottsgalan/images/idrottsgalan-729350

Bild nedan: Per Nilsson, Esplunda Gård

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/idrottsgalan/pressreleases/haer-sitter-stjaernorna-under-idrottsgalan-1743477

https://idrottsgalan.se/om-oss/idrottsgalan/

 

Kommentera