julvärd 2

Scans julvärdar stöttar julhandeln

Lika säkert som julskinka, glögg och Kalle Anka på julafton dyker Scans julvärdar upp i butikerna dagarna före jul. Och i år är det fler än någonsin – hela 83 medarbetare.

Julen är en högtid då maten står i centrum. Men frågorna kring julmaten är många och förväntan att bjuda på det perfekta julbordet till nära och kära är hög. Här gör julvärdarna stor skillnad och guidar konsumenterna rätt i julhandeln. Traditionen med en julvärd från HKScan har i många större butiker pågått sedan början av 90-talet, även om det var i lite mindre skala på den tiden.

Alla medarbetare hos HKScan som vill och har möjlighet får anmäla sig som julvärd. Och intresset är i år större än tidigare.

Vi vet att våra konsumenter ofta behöver hjälp med vilken julskinka de ska välja. Vi som är i branschen har en djup kunskap vad som är vad, men vi kan inte ta för givet att konsumenterna alltid förstår skillnaden mellan en färdigkokt, rimmad, svensk raps- eller gourmetskinka. Då kan våra julvärdar genom att prata med konsumenten komma fram till vad som passar just deras behov bäst, menar produktchef Christina Wennerbo som håller ihop konceptet med julvärdar hos HKScan.
Men det är inte bara i valet av skinka som julvärden kan stötta. Många vill ha en specifik vikt eller form på sin skinka och med tanke på att butikens egen personal är så upptagen kan istället julvärden göra en insats. Det kommer också frågor om det Scans övriga julsortiment, var hittar du detta i butiken, hur länge ska skinkan tillagas, tips på bra griljering med mera.

ledningsgrupp i julkläder

Bildtext:

Över: Emelie Apelberg, till vardags säljplanerare i Skara, gör i år debut som skinkvärd. Här berättar hon för några julhandlande konsumenter om Scans olika alternativ när det gäller julskinka. Foto: Stefan Clausson

Vänster: Den svenska ledningsgruppen står julvärdar dagarna innan julafton.

Kommentera