Köttbullens dag 166

Idag firar vi köttbullen!

Idag är inte vilken dag som helst, utan det är köttbullens dag! Detta måste självklart firas med en hyllning till vår trogne middagskompanjon.

I Sverige har vi ätit köttbullar i århundraden. I Kajsa Wargs kokbok från 1754 hittar vi det första receptet på köttbullar i Sverige. Köttbullen har varit populär sedan dess och serverat med gräddsås och lingonsylt är den en given del av den svenska husmanskosten. Köttbullen som koncept har fortsatt att utvecklas och idag finner vi köttbullar i massa olika smaker och utföranden.

Men köttbullens historia går faktiskt ännu längre tillbaka än 1700-talet. Historien säger att Richard den II av England blev serverade köttbullar. Alltså redan på 1300-talet. Recept på köttbullar återfinns även i kokböcker från mellanöstern runt samma tid.

Som många med oss tycker vi att köttbullen är ett vinnande koncept och vårt varumärke Scan har nu rullat köttbullar i över 60 år. Vi är faktiskt lite av experter inom området. Våra första köttbullar såldes som konserver i sås och på slutet av 60-talet kom de första kylda köttbullarna vilka är föregångarna till våra älskade Mamma Scans. I dag har vi många olika sorters köttbullar i sortimentet. Det senaste tillskottet är köttbullar av rapsgris.

Vi är stolta över att vi gör våra köttbullar från grunden. Vi äger hela kedjan från jord till bord eftersom vi själva köper in djuren från svenska bönder. Vi slaktar och styckar djuren och förädlar sedan köttet till charkprodukter av högsta kvalitet. Vill du veta mer om hur det går till när vi gör våra köttbullar från grunden? Besök då Scans hemsida http://scan.se/aktuellt/frangrunden/kottbullar

Vad ska du äta till middag idag? Vi hoppas att svaret är givet!

Länge leva köttbullen!

Kommentera