Podcast om grisköttets betydelse i Kina

I Kina är allt svenskt lika med bra, i alla fall om vi ska tro Ming som driver restaurang Formosa i Gamla stan. Detta gäller inte bara svensk bordtennis utan även svenskt griskött. Det berättar han i senaste avsnittet av podcasten Prata Mat, som spelades in under den pressträff vi berättade om den 19 november – Svenskt griskött har en framtid i Kina.

Efterfrågan på kött, inte minst griskött, har ökat lavinartat i Kina i takt med allt större ekonomisk trygghet och stabilitet för den kinesiske konsumenten. I Kina anses griskött vara en lyxig produkt och har inte samma rykte av att vara onyttigt rik på fett som i Sverige.

Ming berättar också att han använder Scans griskött i sin matlagning för att det smakar så bra.

Lyssna på avsnittet nedan eller klicka här: https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/kineser-ska-smaka-pa-svensk-gris

Kommentera