Köttbullar – laga själv eller köpa?

HKScan har de sedan 6-7 åren arbetat aktivt för att ta bort alla onödiga ingredienser och tillsatser i sina olika produkter. Sedan början av året har vi även tagit bort jästexstrakt, en smakbärare, från våra köttbullar. Vi har även successivt aktivt minskat salthalten.

Som en av många Mammor anställda på företaget är det skönt att veta att jag istället för att göra egna köttbullar, tryggt och enkelt kan köpa Scans köttbullar. En köttbulle där närmsta E-nummer är väg E 20 utanför Skara och det är faktiskt helt ok eftersom tillverkningen av Scans köttbullar sker just i Skara. En köttbulle med alltid svensk köttråvara, inga E-nummer, ingen glutamat och högt köttinnehåll.

Är det sämre kvalitet i köpta köttbullar?
Nej, våra köttbullar håller hög kvalitet. Många konsumenter funderar på varför färdiga köttbullar i butik ibland kan vara prismässigt billigare än köttfärs. Anledningen är historiskt betingat då färdiga köttbullar ofta ses i handeln som en bra lockvara, för att få in konsumenterna till butik. Svenska konsumenter älskar köttbullar och handlar gärna där de kan få dem till ett bra pris. När konsumenten sedan är i butik, passar de på att även handla andra produkter med större marginal.

Har du frågor om ingredienser i våra produkter är du alltid välkommen att kontakta vår konsumentkontakt Matforum på tfn: 020 59 59 77. Vår öppettider är vardagar 09.00-15.00, lunchstängt 11:30-12:30.

Kommentera