Glädjens dag i Killhult, Skåne

Idag deltog jag med stor glädje på ett omfattande arrangemang med ett enda syfte; Skapa en glädjefull dag för cancersjuka barn och deras familjer. Totalt var det 1000 glada gäster, stora som små, som besökte eldsjälen Bengt Nilssons gård i Killhult i Skåne, och fick känna uppleva kärlek och ett hjärtligt engagemang. Det var totalt sex chartrade flygplan med familjer som landade på Kristianstad Österlen flygplats i morse och familjer från övriga Skåne var inbjudna.

– Kan jag glädja ett enda sjukt barn är det tillräcklig belöning för mig, säger Bengt Nilsson, som arrangerar festen.

Bakgrunden till att festen en gång startades var att hans dotter insjuknade i cancer och låg på barncanceravdelningen i Lund. Hennes högsta önskan var att fadern skulle hålla en grisfest för henne och alla de andra barnen som låg på avdelningen. Bengt lovade henne att om hon gjorde vad hon kunde för att bli frisk  så lovade han att hålla festen och det löftet har han uppfyllt ett otal gånger och senaste gången var alltså idag.

Förutom god grillad mat fick dagens gäster uppleva en mängd spännande aktiviter allt från ansiksmålning, åka rallybil, åka motorcykel eller hölassvagn till leka polis, brandman eller militär. Flygvapnet hade flyguppvisning, Loa Falkman och andra artister höll konsert. Dessutom kunde du umgås med Pippi, Frost, Pettson och en massa andra kända sagofigurer som också besökte gården. Och glädjen i gästernas ögon gick inte att ta miste på.

Ett kommentar på “Glädjens dag i Killhult, Skåne

Kommentera