Hur steker vi Scans köttbullar?

Just nu cirkulerar en nästan åtta år gammal artikel från Expressen.se angående tillverkningen av Mamma Scans köttbullar. Artikeln pratar i ett negativt tonläge om tillverkningsprocessen och vi vill gärna bemöta dessa påståenden och sätta det i lite perspektiv.

Värmebehandlingen av köttbullarna sker i två steg Först friteras de snabbt för att ges en fin och jämn yta tunt om. Därefter bakas de klart i varmluftsugn till en innertemperatur på 72 grader.

Friteringen sker precis som det står i artikeln med talg dvs. fett från nötkreatur. Det är samma fett som nötkött innehåller. Alltså det fett du ser i en entrecote eller i kappan på ryggbiffen. Man kan alltså säga att de friteras i samma fett som färsen i köttbullarna innehåller, eller som dina egna köttbullar av nötfärs innehåller.

Vi använder oss av detta fett eftersom det är en produkt från vår egen produktion. Det är både ekonomiskt och miljösmart.

Här kan du läsa mer om tillverkningen av Scans köttbullar: http://scan.se/aktuellt/frangrunden/kottbullar

(null)

3 kommentar på “Hur steker vi Scans köttbullar?

  1. 2015-02-01, 13:17 av Hanna

    Och tack vare att ni använder talg kan vi laktosintolleranta och mjölkallergiker äta dem!
    Tack!

Kommentera