Scans bacon = svenskt kött

Bra bacon produceras av experter. Att producera bacon är ett hantverk. Förutom rätt råvara, sida från gris, behövs kunskap i hur produkternas ska beredas, bland annat med rätt mängd salt och ibland andra kryddor, hur torkning och ”rätt” smaksättningen ska ske genom rökning i olika kombinationer, därefter skivning i ”lagom” tjocka skivor och packning enligt säker hållbar teknik.

HKScans specialiserade baconfabrik ligger i Polen, Swinoujscie. Det är här företaget bereder, skivar och packar bacon till många olika länder i Europa och världen. Bacon som uppfyller olika kulturella smakpreferenser; tyska, engelska, danska, svenska etc. Hur ska ditt bacon smaka för att vara perfekt. Rökigt? Mild sälta? Tjocka skivor? Knaprigt? Eller kanske lite mjukare koncistens? Variationen i produktsortimentet är stort så alla marknader och konsumenter ska kunna hitta just sin favorit.

Det är i HKScans baconfabrik som även olika varianter av bacon under varumärket Scan produceras. Scans bacon är framtaget av våra baconexperter utifrån den svenska marknaden, traditionen och innehåller alltid 100 procent svenskt griskött. Det innebär att köttet som används i Scan bacon kommer från djur som är födda och uppfödda på svenska gårdar, slaktade och styckade i skånska Kristianstad. Transport av baconsida sker med kylbil till färjelägret i Ystad, ca en timmes bilfärd från Kristianstad,  där det sedan är direkt båtförbindelse till baconfabriken i Swinoujscie.

På Scans baconförpackningar vill vi vara tydliga med var produktionen går till, därför hittar du en cirkel med PL på baksidan av förpackningen. Vi skriver också att det är alltid är svenskt kött, precis som alla andra Scan-produkter. Alla kött- och charkprodukter som bär märket ”Svenskt Kött” är, utöver svensk råvara, även alltid producerade i Sverige.

4 kommentar på “Scans bacon = svenskt kött

  1. En stor besvikelse att Scan producerar sitt bacon utomlands. Att ta detta steg med den Svenska råvaran innebär för mig som konsument att jag i fortsättningen endast kommer att se på priset, och inte att varan är Svensk. Då Scan för mig har varit en garant för svenska produkter i alla led och jag i alla år valt Scanprodukter måste tyvärr välja andra företags produkter.

  2. 2015-08-06, 22:21 av K. J

    Som storkonsument av er bacon är jag fortfarande grymt besviken över att ni valde bort de ”vanliga tunna” baconen helt då jag inte alls tycker om de tjockare skivorna. Smaken är inte alls den samma och jag har inte köpt ett enda paket sedan jag fick veta att ni gjort om dem. Just nu provsmakar jag andras bacon (även att jag vet att dom inte kommer va lika goda) för att hitta en ny favorit. Ge tillbaka de tunna skivorna!!! De kan väl inte bara vara jag som vill ha tillbaka dom…:(

    1. Hej, tack för att du kontaktar oss med dina synpunkter på produkten. Skivans tjocklek varierar beroende på fläskets längd och bredd, detta då maskinen skivar upp 140g per förpackning. Vi har valt att hellre skiva något tjockare skivor nu med anledning av att vi fått flertalet synpunkter på att vi har för tunna skivor, skivor som går sönder. Vi kommer givetvis att göra en utvärdering av detta under hösten.

Kommentera