Pilsnerkorvens Dag firas i Almedalen

Var tjugonde Almedalen besökare hjälpte oss idag att fira Pilsner korvens Dag, 30 juni, genom att njuta av våra goda korvar. I två timmar på Donnersplatsen fick dagens besökare prata med våra tre korvgubbar och känna nostaligen som bara en äkta Bullens korv kan ge. Pilsnerkovens Dag är nyligen instiftad på den grastronomiska matkalendern och ligger på Bullen Berglunds födelsedag. Idag hade ”Bullen” fyllt 127 år och vårt oförändrade recept till korven fyller 61.

 

Precis som på dagens korvfest på Almedalen kan vi tydligt se att Bullens har en folklig förankring och kopplas ofta till positiva händelser – utflykter, semester, båten, sommarhuset, husvagnen, fjällstugan, älgjakt och vickning i goda vänners lag. Bullens korv tillverkas med stolthet av HKScan. Korven görs i Kristianstad där man tillverkar den med samma konst och skicklighet som den alltid har gjort. Det är 100 procent svenska råvaror i Bullens korv och därför har burken märkts symbolen med Svenskt kött.

Kommentera