Bloggträff årets kryddiga korv

Fredagen den 17 januari hade vi korvprovning i provköket. Vi bjöd in ett antal matbloggare att provsmaka de korvsorter som man just nu kan rösta om att bli årets kryddiga korv. Korvarna serverades som street food i fyra olika rätter skapade av Johan Åkerberg från Måltid.

Maten lagades av Janne Holopainen, kock på Rolfs kök och Susanne Ardbo från Måltid och vi bjöds på fyra spännande och fantastiskt goda rätter. Korvarna är inspirerade av smaker från Portugal, Peru, Indien och USA och detta återspeglades också i rätterna.

Alheira – Alheira är ett portugisiskt uttryck för korv. Namnet kan härledas till det portugisiska ordet alho = vitlök. Alheira är en smakrik korv som har sitt ursprung i den spanska Chorizon. Med smak av rostad vitlök och flera chilisorter (chipotle, jalapenho, ancho, cayennepeppar). Stark!

Mat: Spicy Alheira med pommes frites, Molho de piripiri och rostad vitlökssås.

La Canta Rana – Namnet är lånat från en populär restaurang i Perus huvudstad Lima. La Canta Rana betyder ”den sjungande grodan”. Korven har smakmässigt inspirerats av klassisk peruansk ceviche: lime, korianderblad (cilantro) och chili.

Mat: La Canta Rana med tomatillosalsa, rostad majs- och ananassalsa, koriander och provoloneost.

Langocha Kerala – Langocha är en benämning för korv på hindi och Kerala är område i södra Indien. Indisk kryddblandning med bla muskot, koriander, spikummin, peppar, chili och kanel med touche av anis och kardemumma.

Mat: India goes Copenhagen – Langocha Kerala med friterade papadums, brinjal pickle, currysås, koriander, mynta och salladslök.

Chaurice New Orleans – Korv från det kreolska köket i amerikanska södern. Med smak av morot, lagerblad, peppar, kryddpeppar och chili.

Mat: Chaurice New Orleans chilidog med grönsaker, ost och texas chili.

Deltagande matbloggare var:

Spisat.se

Landleys kök

Matstugan

Kinnas blogg

In the kitchen

Spot and tell

2 kommentar på “Bloggträff årets kryddiga korv

  1. 2014-01-24, 08:09 av Kinna

    Det var verkligen kul att få vara med. Den här veckan har vi ätit korv varje dag och tack vare inspirationen har de fått olika smakkamrater på tallriken varje gång. =)

Kommentera