Tillbakadragande av Bullens pilsnerkorv

Vi har tyvärr upptäckt ett fel på vår Bullens pilsnerkorv 240gr. Vid tillverkningen av våra konservburkar av ovanstående produkt har något gått snett.  Utredning pågår men innan vi vet orsak kan vi inte garantera produktsäkerheten och avråder därför från konsumtion av denna batch.
Kontakta vårt Matforum om du har köpt av Bullens pilsnerkorv med följande datum och identifikationsmärkning

 Förpackningsdag: 130905

Batchid på burk: 0321 K5 0336 står på ovansidan av burken

Bäst före dag: 20160904

  Det går bra per telefon, mail eller snigelpost :

 HKScan Sweden, Consumer Care line
Box 30223,10425 Stockholm, Sweden
Telefon: +46(0)20-595977

matforum@hkscan.se
www.scan.se

 Vi beklagar det inträffade och hoppas det inte orsakat alltför mycket besvär.

11 kommentar på “Tillbakadragande av Bullens pilsnerkorv

 1. Köpte en burk för ett tag sen och när jag tryckte igenom koncervöppnaren så spruta det vätska en meter upp i luften.Jag hällde korv och vätska i en gryta för att värma, och efter en stund fylldes hela grytan av ett vitt tjockt skum. Är övertygad om att det va rengöringsmedel.

  1. Hej Bengt!
   Vi håller på att titta på orsak. Det vita skummet är förmodligen inte rengöringsmedel utan proteiner från köttet i korven som skummar. Det kan ju se likadant ut om du tex kokar kött i kastrull på spisen.

 2. För min del så har jag tyvärr slutat äta Bullens korv sedan två år. Tyckte då
  att skinnet på korven har blivit tjockare och det gillar inte jag. Förut var det
  bara Bullens som gällde. Köper hellre Sibyllas varmkorv nuförtiden.

  1. Hej Ulf!
   Roligt att du gillar Bullens. Vi gör allt vi kan för att hitta orsak. Lovar att meddela när vi vet. Troligen är det mikroskopiska hål i själva konservburken, ibland kan det vara problem med att få locket att sluta helt tätt. Men det är en teori vi måste få bekräftat.

 3. 2014-01-19, 19:02 av Arne

  På våran burk står det ”Bäst före sep. 2016. 0321 K4 0240”. Är den OK att äta?

 4. Bullens korv är något vi alltid ätit sedan vi var små och som vi älskat. Min bror samlar på allt som har med Bullen att göra . Har ni någon affisch eller annat skoj med Bullens korv på, han har en tavla och olika burkar mm och nu fyller han år, tänkte överraska. Tack.

Kommentera