Njut av unik skinkmacka!

Från och med den 22/11 kan du njuta av ett samarbete mellan Scan, Restaurang AG och Södra Maltfabriken, i form av en unikt framtagen skinkmacka gjord på Svensk Rapsgris® och specialtillverkat Skinköl.

Scans nyhet Svensk Rapsgris®  har blivit en stor succé. Grisarna föds upp på foder innehållande rapsolja vilket ger ett saftigare och mer smakrikt kött. Scan värnar om hantverket genom hela processen – från uppfödning och foder till färdig produkt – och Svensk Rapsgris®   är ett tydligt bevis på detta.

Samarbetet mellan Scan, Restaurang AG och Södra Maltfabriken finns att avnjuta på Restaurang AG, där krögaren Johan Jureskogs egen tolkning av den klassiska skinkmackan serveras under november och december. Mackan är enligt Johan Jureskog ett hopplock av det allra godaste från julbordet han serverar och äter hemma hos sig och som han sedan har satt ihop till en skinkmacka.

Skinkmackan består av ett knäckebröd som bakas på restaurangen. Brödet bres med ister i stället för smör och ovanpå skinkskivan läggs en grönkålsröra med bland annat grönkål kokt i skinkspad, ölkokt gul lök, bechamelsås och grädde.

Den salta skinkan väcker givetvis törsten, något som det lilla bryggeriet Södra Maltfabriken råder bot på. Som en del i samarbetet har de specialtillverkat ett Skinköl, som i motsats mot traditionella mörka, kryddiga julöl istället är en frisk och läskande lager. Förutom att serveras på Restaurang AG kommer Skinköl även att finnas i Systembolagets beställningssortiment (artikelnummer 88677-03).

Sveriges bästa julskinkmacka med saftig skinka av Svensk Rapsgris®   och tillhörande Skinköl kan avnjutas på Restaurang AG, Kronobergsgatan 37 i Stockholm från 22 november, fram till 21 december.

 

Kommentera