Svart föremål i Mamma Scans köttbullar

I en artikel i Aftonbladet skrivs det om en konsument som hittat en svart klump i ett paket Mamma Scans köttbullar.

Vi har tillsammans med produktionen tittat på bilderna från Aftonbladet och konstaterat att det rör sig om stekskrap från tillverkningen. Det är alltså en bit bränd köttbullssmet som tyvärr hamnat i förpackningen. Stekskrap bildas när vi steker köttbullar på samma sätt som när du steker i din panna hemma.  Stekskrapet ska om det följer med från stekningen naturligtvis sorteras bort och vi beklagar att det hamnat i förpackningen.

Vi förstår att det kan skapa oro och att det inte ser särskilt trevligt ut men vi vill poängtera att det inte rör sig om något främmande utan något som finns naturligt i stekprocessen. Det ska naturligtvis inte hamna i förpackningen.

Vi kommer att se över våra rutiner så att detta inte ska kunna hända igen.

2 kommentar på “Svart föremål i Mamma Scans köttbullar

  1. Man kan säga att det hänt igen. Kom hem och öppnade paketet, två mosade köttbullar och en bränd klump som ramlade isär. Väldigt aptitligt. 🙂

    1. Hej
      Det var tråkigt att höra! Det svarta du refererar till är vanligt stekskrap, samma som ibland blir i stekpannan hemma. Det ska ju naturligtvis inte vara med men det händer ibland.

Kommentera