Rapsgris nominerat till Årets produkt

 

Hyllad av kockar och bloggare. Omtyckt hos konsument för sin otroliga mörhet och saftighet. Stolt deltagare vid Årets kock evenemang och nu nominerad till Årets produkt vid Dagligvarugalan 2013. Vi på HKScan är mycket glada och stolta över att Svensk Rapsgris blivit nominerad till Årets produkt vid Dagligvarugalan 2013. En av anledningarna till nomineringen är att Svensk Rapsgris ger mervärde till alla delar av hela kedjan från grisproducent till konsument. En annan är givetvis den goda smaken och ätupplevelsen.

Svensk Rapsgris är en omtalad produkt och är sedan tidigare även Svensk mästare i julskinka och fått hedersomnämnande som Årets innovation vid Chark-SM. Sortimentet består idag av 12 köttprodukter och 12 charkprodukter och produkterna säljs i totalt 400 matbutiker. Försäljningen av Svensk Rapsgris följer vår plan och intresset för produkterna bara fortsätter öka dag för dag. Störst försäljning kommer från vår Rapsgrisjulskinka, men andra stora artiklar på köttsidan är fläskfilé, karré och kassler. På charksidan säljer vi bäst av falukorv, vilket också totalt sett är en enormt stor kategori (värde i Sverige nästan 900 mio), därefter kommer vårt Rapsgrisbacon, tätt följt av Rapsköttbullar.

 

Det var under 2012 som den stora nyheten Rapsgris landade på landets menyer. HKScan lanserade då sin stora satsning på smakutveckling av svenskt griskött. Med eget foderrecept baserat på svensk rapsolja förenas den lokala bondgårdens resurser och konsumentens önskan om goda, välsmakande kött- och charkprodukter. Allt tillverkat i Sverige med inhemska råvaror.

Det unika med Svensk Rapsgris är att det ger mervärden till alla delar i kedjan. Djuren har bättre hälsostatus och tycker det nya fodret är gott, djurleverantören får bättre lönsamhet i sin affär, våra styckare upplever köttet enklare att stycka vilket förbättrar arbetsmiljön men framförallt så upplever konsumenten ett gott mört kött som är lätt att lyckas med i köket.

Läs mer om nomineringen och Daglivvarugalan här ->

Kommentera