Tre trender på grillen sommaren 2013

Visst är det härlig att grilla! Och jag är långt ifrån ensam om att tycka så… I sommar kan vi på Scan se tre tydliga grilltrender. Först och främst vill vi äta mat från grillen utan bestick, alltså korv, hamburgare, spett, i pitabröd. Den andra tydliga trenden är att vi vill grilla bra rena köttdetaljer, som vi gärna förbereder och planerar någon dag innan. Hos oss ser vi en stor försäljningsökning av lamm (speciellt lammspett) som ökar hela +300 procent denna sommaren. Även svensk Rapsgris har sålt slut (begränsad volym pga bara ett visst antal uppfödare) vad gäller köttdetaljer som karré, kotlett och filé.

Tredje trenden är att korvätandet ökar i Sverige. Vanlig grillkorv är volymmässigt den klara favoriten och har i år ökat +10 procent, de kryddiga korvarna fortsätter sin positiva trend från hela året och ökar ytterligare +15 procent. Men även enklare produkter såsom barnens favorit Hot Dogs ökar i sommar med +4 procent. På grillen vill vi gärna ha flera olika valalternativ. Vi blandar kött, chark, grönsaker, rotfrukter och kombinerar gärna med kalla/varma såser och sallader.

Grillfakta i korthet från Scans senaste grillundersökning:
• Scan är överlägset det varumärke vi mest förknippar med grillning med 65 %. Följt av ICA 13 %, Lithells 8 %, Weber 5 %, Santa Maria 4 %, Kronfågel 3 %
• 90 % av Sveriges befolkning grillar någon gång under sommaren! 70 % av männen och 46 % av kvinnorna.
• 44 % grillar minst 1 gång i veckan!
• Fläskkött är det populäraste köttet på grillen!
• Vi grillar helst Svenskt kött!
• Vitlök och peppar är de mest populära smaksättningarna på grillen!
• 7 av 10 marinerar helst själva!

Ett kommentar på “Tre trender på grillen sommaren 2013

Kommentera