Tilltugg till TV-festen

Jag kommer sitta bänkad framför TV:n på lördag när första deltävlingen drar igång. Jag gillar verkligen Melodifestivalen. Därför vill vi dela med oss av ett recept vi fick av en konsument från Göteborg häromdagen:

Hacka svarta urkärnade oliver och blanda med vår Ugnsbakade leverpastej

Jag tänker mig att den röran gör sig bra på ett salt kex eller på en bit Fröknäcke.

Fröknäcke

Till 2 plåtar, använd bakpapper. 150 grader i ugn ca 50 min (tills knäcket höjer sig och får lite färg).

2 dl Maizena mjöl (gula förpackningen)
½ dl krossade linfrö
1 dl Sesamfrön
1 dl Solrosfrön
1 dl Pumpakärnor
½ tsk salt
½ dl Kallpressad Rapsolja
2 ½ dl kokande vatten
Flingsalt

Rör ihop de torra ingredienserna, tillsätt oljan och rör runt. Häll på kokande vatten och rör om till en gröt, häll snabbt ut på 2 plåtar och bred ut så tunt du kan. Vänta inte med att hälla ut smeten för då tjocknar den och blir svårhanterlig. Strö över flingsalt och sätt in i ugn. Jag brukar köra båda samtidigt. Om du har varmluftsugn så tar det bara ca 30 – 40 min. I vanlig ugn ca 50 min.

Har du något förslag på schlager-snacks?

Kommentera