Tumling fördelar smakupplevelsen

Gästbloggare: Johan Pihl, Scans mästare på Chark

Efter julskinkorna gått igenom och blivit rimmade hamnade de i stora tumlare för att skinklaken ska fördelas sig jämt i köttet. En annan anledning till att vi tumlar köttet är att naturligt protein från skinkan ska frigöras vilket underlättat i nästa steg när julskinkan ska få sin form. Tumlingen av julskinkorna sker i ett par timmar sedan transporters köttet vidare för att nätas. Alla våra julskinkor är helmuskelskinkor, dvs de består av en hel julskinkedetalj och är inte sammansatta på något sätt.

Nätningen sker hos oss manuellt med hjälp av en nätningsmaskin. Det är vid nätningen som formen på julskinkan skapas och den anpassade efter våra konsumenters önskemål. En del önskar runda julskinkor medan andra föredrar avlånga då skivorna blir lika stora på serveringsfatet.

Vilken form vill du ha på din julskinka?

 

 

 

 

Ett kommentar på “Tumling fördelar smakupplevelsen

Kommentera