Första semifinalen i Årets Kock avgjord

I går gick den första semifinalen i Årets Kock av stapeln på Mat och relation-mässan i Uppsala. Scan är en av huvudsponsorerna och fanns naturligtvis på plats och bjöd bland annat på Sveriges bästa julskinka av Rapsgris. Med oss hade vi också två rapsgrisbönder som kunde berätta för nyfikna besökare om hur det är att föda upp Rapsgris.

Tävlingen bjöd på många spännande och avancerade rätter innehållande bland annat renlav, blodduva, kanin och dovhjort. Efter tre heat med fyra tävlande i varje stod det klart att Daniel Räms tagit sig vidare till finalen med sin rätt:

Kryddstekt rådjur från Sörmland med säsongens svamp, gruyère fylld med marmelad på Åkeröäpplen och pumpa från Gotland

Juryns motivering löd: En vinnarrätt som karaktäriseras av harmoniska smaker och stor omsorg om huvudråvaran. Riktig matlagning helt enkelt!

Vi säger stort grattis till Daniel och väntar med spänning på nästa semifinal som går av stapeln i Jönköping den 20 november. De åtta som fått högst poäng i de två semifinalerna (vinnarna undantaget) får göra upp om de fyra sista platserna i Sista chansen i Göteborg den 28 november.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotograf: Madeleine Landley

 

Kommentera