Fler kvinnor vill bli Årets Kock

146 kockar gör upp om titeln att bli Årets kock 2013, av dessa är 21 kvinnor. En fördubbling jämfört med förra året. Årets kock har i år försökt locka fler kvinnor till att söka bland annat genom webkampanjen 100kvinnligakockar och ansträngningarna tycks ju ha gett visst resultat.

Årets kock firar 30 år och har sedan starten 1983 vuxit till Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. De inskickade bidragen kommer nu att bedömas anonymt av en jury. I juryn ingår ett 15-tal av Sveriges mest välmeriterade kockar och när poängsättningen är färdig kommer namnen på de inskickade bidragen att offentliggöras.

 

Datum Årets Kock 2013

Semifinal 13 november i Uppsala

Semifinal 20 november i Jönköping

Sista chansen 28 november i Göteborg

Final 8 februari 2013 i Stockholm

Kommentera