Många nominerade kvinnor till Årets Kock

Årets Kock  är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. En kraftig majoritet av tävlingsdeltagarna är män och det vill Årets Kock försöka ändra på. I våras startade webbkampanjen 100 kvinnliga kockar, där alla kan nominera den kvinnliga professionella kock man vill se tävla i Årets Kock 2013.

Målsättningen har överträffats med råge. Syftet var att hitta 100 professionella kvinnliga kockar att uppmuntra till att tävla i Årets Kock 2013. På drygt fyra månader har över 200 kvinnliga kockar nominerats och listan med namn bara växer. Fortsätt att nominera.

Årets Kock uppmanar och peppar kvinnliga kockar att delta i tävlingen. Men nu börjar det dra ihop sig, och sista anmälningsdagen är den 4e oktober.  Jag hoppas vi får se många kvinnor i årets tävling.

 

Datum Årets Kock 2013
Semifinal 13 november i Uppsala
Semifinal 20 november i Jönköping
Sista chansen 28 november i Göteborg
Final 8 februari 2013 i Stockholm

 

Kommentera