Till helgen deltar Sverige i BBQ-EM

Nu till helgen arrangeras BBQ-EM i Torhout, Belgien. Det är Grillfrämjandet som tagit initiativet att samla tre välrenommerade grillkockar samt en konditor som bildar Svenska Grillandslaget. Laget består av Lagledare Ulrik Lindelöv, Peter G Nilsson, Henrik Stensvad och Emma Lindgren.

BBQ innebär att grilla maten indirekt, dvs inte direkt över glöden, och med lock över grillen. Temperaturen är lägre och det tar lång tid, men resultatet blir väldigt saftigt och gott. Smaken kan med fördel sättas med spån, rubbing eller glaze. Det fungerar bra att använda en klotgrill, men riktiga fantaster använder en smoker. 

Lagen tillagar fem rätter: revbensspjäll, kyckling, nöt, fisk samt dessert. Vinnarna får titeln European Barbecue Champion 2012!    

Lycka till!

Kommentera