Spännande detaljer till restauranger

Nu är det trendigt med kött på menyn och att använda detaljer från fler delar av djuret. Till restauranger lanserar vi styckdetaljer som är utmanande att jobba med och spännande att presentera på menyn: njurtapp, kalvbräss, oxkind och griskind.

De ingår i Scan Menu-sortimentet, ett köttsortiment med lite högre ambitioner på smak och mörhet. Givetvis är köttet svenskt, som alltid i Scan-märkta produkter.

Njurtapp: Även kallad slaktarbiff. Den har en kraftig smak, nästan lite som viltkött, med en smak som påminner om mjölk eller smör. Passar bra att grilla eller steka hel.
Kalvbräss: Smaken är mild och nötigt smörig, konsistensen mjuk och mör. Vanligt är att steka brässen i skivor, med eller utan panering.
Oxkind: Den är mycket smakrik och innehåller en del gelatin vilket gör att den blir mycket mör och saftig vid tillagning. Bräsera i rödvin eller använd den i gryta.
Griskind: Passar utmärkt att bräsera eller confitera. (på bilden – confiterad griskind)

Läs hela pressmeddelandet

Kommentera