Scan återkallar bacon

Scan har vid egenkontroll upptäckt förekomst av listeria i ett paket bacon med förpackningsdag 12-05-29 och bäst-före dag 2012-07-22. Scan återkallar därför all bacon som producerats på samma linje den 29 maj, vilket omfattar produkterna Bacon Scan Butchers Choice och Bacon Scan 3×140 gram.

Listeria dör vid tillagning över 72 grader.

Inköpta förpackningar med förpackningsdag 2012-05-29 och bäst-före dag 2012-07-22 återlämnas till butik eller vänligen kontakta Scan Matforum tfn: 020-59 59 77 eller e-post matforum@scan.se

För mer information vid mediefrågor kontakta:
Annelie Lundell, kvalitetschef, tfn: 0511-251 94
Sara Hoff, tf kommunikationsdirektör, tfn: 044-19 40 25

2 kommentar på “Scan återkallar bacon

  1. Var till Willys igår och handlade, bra lång tid efter baconet har återkallats och köper bacon. Dubbelkollar nu på morgonen innan frukostomeletten det jag tänker att jag har läst om bacon och ser att det är precis det som Willys säljer fortfarande idag! Bör inte butikerna vara varse om att produkten ska återkallas?

    1. Hej! Samtliga av våra kunder (butiker) blev informerade om återkallelsen samma dag och ska direkt tagit tillbaka de produkter som omfattas. Då återtaget inte omfattar hela volymen av bacon denna dag utan bara det som producerats på samma linje, kan det förekomma förpackningar med annat, så kallat Batchnummer, som fortfarande finns i butik. Jag är glad att du kontaktade oss för säkerhets skull och att vi dubbelkollat din produkt. Är det andra som är osäkra, välkomna att kontakta Scan Matforum på tfn: 020-59 59 77 så hjälper vi dig gärna!

Kommentera