Scan rapsgris på På Landet festivalen

Denna helg kan du besöka På Landet festivalen på Axevalla Travbana utanför Skara. Bland alla utställare finns även Scan på plats i en monter (område A, utomhus). Där träffar du några ur vår personal som jobbar på anläggningen i Skara. De bjuder på provsmakning av Scans grillprodukter. Är du hungrig så säljer vi nygrillad rapsfilé och rapsytterfilé, potatissallad och grönsaker, eller hamburgare med bröd. 

Är du nyfiken på rapsgrisen så kan du också passa på att träffa bönderna som föder upp rapsgrisarna. Rapsgrisen är en unik innovation från Scan. Köttet från rapsgrisen är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3. Detta uppnås på helt naturlig väg genom att grisarna äter svensk rapsolja som en del i fodret.  Köttet säljs idag enbart till restauranger och storhushåll, men kommer vecka 36 även ut i butik.

Varmt välkommen!

Kommentera