Kebabjärpar bästa skollunchen

En nostalgisk pratstund om skolmaten mellan två gamla klasskamrater mynnade ut i att Rickard, efter ett samtal med vår konsumentkontakt Matforum, äntligen fick möjlighet att åter få smaka på Away Frome Homes kebabjärpar, en stekt avlång färsjärpe som är kryddad med kebabkrydda.

Rikard Andersson från Tidaholm har länge sökt med ljus och lykta i efter Scans kebabjärpar omedveten om att den enbart finns i Away From Homes sortiment. Men efter samtalet med kompisen beslöt han sig för att ta kontakt med Scan och det visade sig vara värt det.

–  Det är några år sedan jag slutade grundskolan som heter Hökensåsskolan. Men jag minns skarpt smaken av kebabjärparna och hur glada vi var i klassen när de stod på matsedeln, för jag var långt ifrån ensam att älska kebabjärparna. Jag förstod inte då hur de tillagades, men inser idag att de kom färdiga och bara behövde värmas upp, berättar Rickard.

Scan ville ge Rickard och han kompis en möjlighet att återskapa minnet av den bästa skollunchen och eftersom det inte är så långt mellan Tidaholm och Skara, där kebabjärparna tillverkas förslog vi att han skulle komma över för att ta med en provkartong hem.

–  Den chansen tog jag direkt och är överlycklig för att efter flera år få uppleva smaken av kebabjärparna igen. Nu ska jag hem och försöka kopiera skollunchen. Jag minns att järparna serverades med ris och en sås som gjordes på skolan. Jag har sådan tur att min granne jobbade i matbespisningen på den tiden och att hon har receptet på såsen, säger Rickard.

Vi föreslår Rickard att han också kan prova själv att göra färsjärpar och krydda med kebabkrydda.

– Visst kan jag prova, men jag är rädd att jag blir besviken. Jag vill ha järparna exakt med den konsistens och med den kryddningen jag minns och av enligt innehållet i provkartongen ser de helt korrekta ut. Detta kommer att bli ett stort ögonblick av en kulinarisk återförening. Givetvis bjuder jag även min kompis som ser fram emot det lika mycket som jag.

Kommentera