En kväll med Årets Kock

I tisdags hade jag en riktigt trevlig kväll med gott sällskap och god mat! Årets Kock  hade bjudit in oss huvudsponsorer tillsammans med våra officiella Årets Kock-bloggare, för att laga mat och äta mat inspirerad från vinnarresan till Tokyo. 

Klas Lindberg som är Årets Kock 2012, är en väldigt inspirerande och entusiasmerande person.  Den moderna svenska maten handlar om råvarorna. Och Klas brinner verkligen för att lyfta upp en råvara på bästa sätt på tallriken. Färre grejor på tallriken gör att man fokusera på färre smaker och det ger en större upplevelse.

Det nya smakarvet fås enligt Klas från att åka utomlands för att få influenser som sedan anpassas efter våra råvaror. Och det var precis det som Klas hade gjort med kvällens meny. 

 Här ser ni Klas visa oss hur man öppnar en pilgrimsmussla.

 

Salmalaxen misomarinerades för att sedan få en bränd yta. Serverades sedan ihop med rättika och sojamajjonäs. Pilgrimsmusslorna som vi rensade serverades i sitt skal, kryddade med ingefära och toppades med forellrom. Sedan blev det anklevermousse med murklor och sparrissoppa. Den sista bilden visar hällstekt biff, (hårt stekt skulle det vara) lite senap under, märgsmör och vattenkrasse. Som avslutning fick vi saltad glass. Behöver jag säga att allt var underbart gott 😉

Föreningens Årets Kock arbetar för att driva den svenska gastronomin framåt.  De jobbar utifrån våra fina svenska råvaror.  Vi är väldigt stolta och glada över att vara huvudsponsorer.  Och tillsammans arbetar vi för att driva svensk gastronomi framåt.  Vår officiella Årets Kock-bloggare är Spisat.se , de andra officiella Årets Kockbloggarna är Husmor Lisa, Louises spis, Vardag med Nordefors och Smaskens

Arla och LRF är presentatörer till Årets Kock, SM i professionell matlagning, och huvudsponsorerna är Electrolux, Scan, och Spendrups.

Kommentera