Lägg lägg på grillen

Att grilla lite hårdare detaljer som lägg tar tid men är väl värt besväret. Resultatet blir saftigt och gott och eftersom de hårda detaljerna ofta är väldigt smakrika. Dessutom sköter det i princip sig själv så att du kan göra annat medan maten lagas. Drick en kall öl i bersån eller spela en långmatch krocket.

Tiderna i receptet är anpassade för lammlägg. Man kan lika gärna använda fläsk- eller kalvlägg men då kan tiden i ugnen behöva förlängas.

Börja dagen innan, ta ett lammlägg per person. Marinera köttet efter eget tycke och smak men soja, vitlök och färsk rosmarin passar bra. Låt marinera i plastpåse över natten. Nästa dag: sätt ugnen på 85 grader och ställ in köttet. Baka i ugnen i ca två timmar. Köttet är färdigt när det känns mört. Höj ugnen till 100 grader sista 20 minuterna. Grilla sedan köttet på låg (indirekt) värme med lock i ca 45 minuter, pensla med soja eller glaze mot slutet.   

2 kommentar på “Lägg lägg på grillen

Kommentera