Scan AB har utsetts till Karriärföretag 2012

Tidningen Dagens Industri utser varje år 100 företag som sticker ut från mängden genom att erbjuda unika utmaningar och extra spännande karriärmöjligheter. Vi tycker att det är riktigt roligt att vi i år finns med som ett av de 100 företagen.

Så här jobbar vi, och det gillade DI – Din karriär:

Scan AB erbjuder en arbetsplats präglad av samarbete, stimulerande uppgifter och tvärfunktionella projektlösningar; från leverantör till konsument. Vi har förmånen att arbeta med ett av Sveriges starkaste varumärken, Scan, och vet att allt vi gör tillsammans påverkar Scans framtid.

För oss är kvalitet, miljö och helhetssynen på affären viktigt och vi ser därmed till att möjliggöra ständig utveckling och karriärplanering för våra medarbetare. Som en del av en pågående förändringsresa arbetar vi med att hitta synergier inom koncernen, effektivisera våra processer, och öka vår tillväxt. Det är därför viktigt för oss med ambitiösa medarbetare som med ansvar och vilja driver förändringen tillsammans med oss.

3 kommentar på “Scan AB har utsetts till Karriärföretag 2012

  1. Så sorgligt att ett företag som grundar hela sin verksamhet på att ta död på oskyldiga individer hamnar på en sådan här lista. Men visst, det finns ju karriärer inom de flesta hemskheter här i världen. 🙁

    1. För oss är det viktigt att all verksamhet sker på ett etiskt sätt. Därför har t ex alla som hanterar levande djur på slakterierna genomgått en specialutbildning om djurhantering, lagar, djurens sinnesfysiologi, beteende mm. De ska även bli godkända både i ett teoretiskt prov samt under praktiken för att bli certifierade.

      Det är väldigt viktigt att det ska vara lugnt och stressfritt för djuren. För såväl djuromsorg som köttkvalitet är det av högsta vikt att djuren har det så bra det går både under transport och den tid de tillbringar i stallet vid våra anläggningar. Vi arbetar t ex också därför ständigt med att förbättra miljön i våra stallar. Till exempel har vi bytt ut det tidigare betonggolvet mot fjädrande gummimattor i flera av våra stallar. Detta medför en tystare och lugnare miljö, renare djur samt en bättre komfort för djuren samt en minskad halkrisk. I Sverige har vi dessutom en gräns när det gäller buller i stallarna på 75 dB som vi klarar bland annat genom att lägga in ljudabsorberande material i väggar, tak samt på boxar och i drivgångar.

      Inom vårt företag finns väldigt många olika arbeten: stallpersonal, slaktare, styckare, charkuterister, livsmedelsarbetare inom många olika avdelningar, planerare, transportansvariga, inköpare, ekonomipersonal, säljare, marknadsförare, produktutvecklare, säljare, kvalitetscontrollanter, hr, lön… Alla är viktiga och bidrar till att göra goda svenska produkter från Scan. Vi är väldigt glada att bli utsedda som karriärföretag. Det är viktigt att personalen trivs och har möjlighet att påverka och utvecklas i sitt jobb.

Kommentera