Saltbakat lamm

Påsktid är lammtid och här kommer ett recept som är lika enkelt som gott. Salt och lamm är två smaker som passar väldigt bra ihop och detta recept görs med fördel av lite billigare detaljer som bog och lägg.

Sätt ugnen på 150°C. Tag ett lägg per person eller en bog till fyra (om du inte har väldigt hungriga gäster räkna då på tre). Gnid in köttet med rikliga mängder salt, gärna grovsalt och lägg i en ugnssäker form eller långpanna. Häll i ungefär 1 dl vatten, vattnet skall täcka hela bottnen och vara ungefär1 cmdjupt. Ställ in köttet i ugnen och baka i en timme. Sänk ugnstemperaturen till 125°C. Vänd köttet och baka i minst en timme till. Köttet är färdigt när det lossnar från benet och går lätt att sticka igenom med en provsticka.

Servera med det du gillar, rödvinssås och ugnsbakad potatis är gott till.

Kommentera