Svenskens grillmiddag

Våren är på stark frammarsch och så även grillsäsongen. En undersökning som vi har genomfört visar att närmare hälften av svenskarna grillar en eller flera gånger i veckan. Och när svenskarna väljer vad de ska lägga på grillen är fläskkött en klar favorit. 73 procent svarar att de helst grillar fläskkött. På andraplats hamnar kryddiga korvar (47 %), tätt följt av grönsaker (44 %). 

Den ultimata grillmiddagen visar sig vara grillat fläskkött kombinerat med grönsaker, sallad, tzatziki och en öl. Hela 66 procent av svenskarna dricker helst öl till grillmiddagen. När det gäller kolhydrater till den grillade maten är klyft- eller färskpotatis det självklara valet (50 %), tätt följt av potatissallad (47 %). Hur ser din ultimata grillmiddag ut?

Läs hela pressmeddelandet

 

Kommentera