Två av Scans bacon bäst i test

Just nu är bacon populärare än någonsin. Vi är väldigt glada över att läsa att två att Scans bacon hamnade bland de fyra bästa i Råd och Röns smaktest av bacon.

Scans Jägarbacon är ett något tjockare bacon med en fyllig och kraftig röksmak. Baconet tillverkas av svenskt Pigghamkött.

Scans ekologiska bacon tillverkas av svenskt ekologiskt Pigghamkött.

Användningsområdet för bacon har de senaste åren ökat dramatiskt. Bacon går att använda till allt – från traditionella ”egg & bacon” till grytor, sallader och som krydda i t ex pastarätter.

3 kommentar på “Två av Scans bacon bäst i test

  1. Hej Magnus!
   Allt vårt bacon är rökt med rökarom eller rökkondensat som man också kallar det. Rökkondensatet innehåller samma smakämnen och konserverande ämnen som vanlig rök eftersom det är tillverkat genom att riktig rök passerar genom vattenånga.

   Fördelarna med rökkondensat är att man tvättat bort många av de onyttiga ämnen som bildas vid förbränning. Dessutom är det miljövänligare eftersom rökningen sker i slutna system samt att man använder ungefär en femtedel så mycket flis som vid traditionell rökning.

   Läs mer om rökning med rökkondensat här: http://bit.ly/zQKEev

   Anne: jag tror att du kommer att bli glad när vi lanserar vårt grillsortiment V 13.

 1. 2012-01-30, 10:02 av Anne

  Grattis! Nu vill jag bara ha ett riktigt tjockskuret bacon också, så blir jag nöjd 🙂 (Ja, tjockare än jägarbacon, och inte kotlettvarianten.)

Kommentera