Gyros lanseras till gatukök o restaurang

Vi lanserar grillad och färdigskuren gyros till gatukök, pizzerior och restauranger. Det är en gyros av hög kvalitet, med fläskkarré av svenskt ursprung. Den är utan tillsatser och smaksatt med paprika, vitlök, selleri och senap. Vår gyros är smakrik och karrén gör att den blir rejält saftig också.  

Gyros kommer ursprungligen från det grekiska köket och består av tunt skivat fläskkött som marineras och steks. Det är även en populär snabbmat och används och tillverkas på samma sätt som kebab-kött, men består av fläskkött. 

Mest populär är gyros i södra och västra Sverige, främst i Småland, Värmland, Göteborg och Borås. Men runt Malmö och Karlskrona är kebab av nötkött mest populärt. Kebaben är även mest populär i Östergötland och uppåt landet. Vad äter du helst – gyros, kebab av nöt eller kebab av lamm?

Länk till pressmeddelandet

Kommentera