Gårdsjulskinka från Trolle-Ljungby

Nu lanserar vi en julskinka med lokalt ursprung; även denna kommer från svensk Pigghamgris, som ger ett mört, gott och saftigt kött. Den kommer från gården Trolle-Ljungby som ligger ca två mil utanför Kristianstad, där vi har en av våra produktionsanläggningar. Vi använder samma recept till julskinkan sedan 1970, men gårdsjulskinkan är även färdigkokt.

På gården Trolle-Ljungby ärCarl-Fredrik Wachtmeister, assisterande jordbruksförvaltare. De har en traditionell slaktsvinuppfödning och föder upp cirka 12 500 grisar per år. Tre anställda djurskötare ansvarar för den dagliga skötseln av grisarna där stort fokus läggs på optimalt foder och stallmiljö. De jobbar mycket med rutiner och att minimera sådant som stör grisarna. De är väldigt observanta på att alla djur ska må bra och att grisarna har det extra bra visar sig i att de är mer friska än genomsnittet.

Gårdsjulskinkan kommer initialt att säljas i ICA Maxi-butiker samt ICA Supermarket i Skåneregionen. Läs hela pressmeddelandet

4 kommentar på “Gårdsjulskinka från Trolle-Ljungby

 1. 2011-11-18, 10:37 av Danne

  är det där av samma usla kvalitet som helgskinkan jag köpte nu ??
  i så fall avstår jag nog gärna
  synd att scan tappat allt intresse för kvalitet
  men som tur är så finns det ju gott om matforum där jag kan varna folk för att köpa era produkter
  jag vill ju gärna göra folk uppmärksamma på vad det är för skit ni säljer

  1. Det var riktigt tråkigt att du fått en dålig skinka, så ska det absolut inte vara. Kontakta vår konsumentkontakt Matforum vid reklamationer på produkter, telefon: 020-59 59 77, e-post: matforum@scan.se och berätta vad som hänt så kommer de att kompensera dig.

  1. Vad roligt att du är intresserad av julskinkan. Den finns på alla Ica Maxi-butiker i Skåne och det finns två i Helsingborg. Närmast annars är Ica Supermarket i Svalöv som också har den.

Kommentera