Vad ska jag äta?

I måndags läste jag en ”rätt komisk” artikel i en kvällstidning om vad man ska undvika att äta för att slippa huvudvärk. På ett helt uppslag presenterades diverse mat som kan orsaka migrän. Läsaren uppmanades att undvika citrusfrukter, ostar, vin, godis, kryddstark mat, choklad, korvar, koffein, skaldjur, soppor, färdigmat, chips, kyckling, valnötter, skinka, ansjovis……..osv. Jag konstaterade snabbt att det är lika bra att undvika det mesta som jag stoppar i mig varje dag om jag skulle följa råden. På Scan försöker vi ha koll på det mesta vad som skrivs om livsmedel, speciellt inom kött och chark. Jag tror att de flesta konsumenter även håller med om att mat är ett mycket centralt ämne i våra liv. Och det engagerar. Ofta skriver medierna om olika matlarm eller felhanteringar av livsmedel men även om mysiga recept och långkok till helgen. På Scan tycker vi det är bra att det skrivs mycket om mat.  Dock kan jag inte låta bli att se en viss risk i att det kan skapa en hel del huvudbry – ja kanske till och med huvudvärk efter den artikeln om vad man ska äta eller inte äta?

Kommentera