Välkommen hem till svenska gårdar

Jag berättade för några veckor sedan att vi kommit med ett nytt koncept, välkommen hem till svenska gårdar, där charkprodukternas recept tagits fram tillsammans med tre av våra leverantörer. Det är Lena på Bäck Lantbruk i Småland, Karin på Vedemö Gård i Östergötland och Lars på Högstorps Gård i Västergötland.  Tillsammans har vi provsmakat oss fram och produktrecepten bygger på svenska smaker och gårdarnas egna smaktraditioner.  Du kan läsa mer om dem, gårdarna och produkterna via länkarna ovan.

Lena var med på både vår konferens efter sommaren för våra säljare och på pressträffen i Stockholm nu för någon vecka sedan. Det var riktigt uppskattat att hon var med och pratade om sin gård, uppfödning och hur vi tillsammans tagit fram smakerna till de produkterna som har inspiration från hennes gård och hemtrakter.

Lena brukar ofta använda enbär som växer på gården i sin matlagning och det inspirerade till att prova fram receptet till en grovmalen korv smaksatt med just enbär. Köttbullarna går helt i familjens stil. De är goda, saftiga, lite ojämna och lätt kryddade med traditionell kryddpeppar. Köttbullarna serveras helst med potatismos, eller kokt potatis med gräddsås, pressgurka eller inlagd gurka. Isterbanden är grovmalda och Lena ville ha dem lite mindre syrliga i smaken än traditionella.   

Har du provat någon av de nya produkterna? Jag tycker de är riktigt goda!

Kommentera