Mört nötkött till restauranger&storhushåll

Nytt till restauranger och storhushåll är vårt bäckenbenshängda nötkött. Köttet kommer från svenska köttrasdjur, med utvald vikt-, form- och fettklass. Urvalet ger en jämn och hög kvalitet och bäckenbenshängningen gör köttet mörare. I konceptet finns entrecote, ryggbiff, innanlår, rostas, oxfilé och rostbiff. Dessa detaljer möras dessutom vidare i vakuumförpackning till dess de tillagas.

Vid bäckenbenshängning hängs slaktkroppen i bäckenbenet istället för i hasen, vilket gör att bakbenet faller ner och musklerna i bakdelen sträcks ut. En sträckt muskel blir mörare än en sammandragen.   

Serveringsförslag till Scans bäckenbenshängda innanlår:
Skär i tjocka skivor och stek som biffar eller lägg dem på grillen.
Skiva tunt och gör goda rullader eller en klassisk ångbåtsbiff.
Tärna och servera som en modern variant av Biff Rydberg.

Läs hela pressmeddelande

2 kommentar på “Mört nötkött till restauranger&storhushåll

 1. Hej,
  Apropå särskilt urval av kött;
  när kan vi vanliga konsumenter få se en ordentlig märkning av t.ex. nötkött? Idag tycker jag det är svårt att hitta ”rätt” kött i en vanlig butik. Man får istället söka sig till gårdsbutiker för att hitta ordentligt sorterat kött.

  Det borde ligga i Scan’s eget intresse att möta den ökade konkurrensen ifrån gårdsbutiker, och en av de tydligaste skillnaderna idag är just möjligheten att få en specifik köttdetalj. Få med självaktning beställer längre en anonym stor stark på krogen idag. Samma sak borde vara självklart för kött. I många länder är det en självklarhet, men inte i Sverige av någon anledning. Borde inte ett företag som Scan gå i bräschen för att införa riktig sortering och tydligare märkning av dess kött.

  På en köttdetalj vill jag utöver dagens märkning åtminstone veta: Gård, Ras, Kön, Ålder och Fettgrupp. För nötdjur vill jag även veta om det är en stut, ungtjur, oxe, kviga eller ko. Det är ju en avsevärd skillnad, och den skillnaden borde även reflekteras i prissättningen, både till konsument och uppfödaren.

  Varför inte också låta EUROP-märkningen följa med till kund.

  Vänligen
  //Mats

  1. Tack för dina synpunkter som jag tar vidare internt. Ett koncept som vi testlanserar nere i Skåne är gårdsköttet där köttet kommer från gården Trolle Ljungby, som föder upp grisar utanför Kristianstad.

   Vi har nyligen investerat i en Marel-linje, en nötstyckningslinje, som kvalitetssäkrar och optimerar styckningen samt möjliggör särhållning, sortering och spårbarhet. Det pågår ett arbete hur vi ska kvalitetssortera nötköttet till kund och konsument. Det första resultatet läste du här på bloggen där vi sorterar ut och erbjuder restauranger kött av hög och jämn kvalitet.

Kommentera