Rapport från BBQ-VM

I helgen gick BBQ-VM av stapeln i Gronau, Tyskland. Sverige hade ett lag med – Svenska Grillandslaget som bland andra vi varit med och sponsrat. Martin Pardell, vår produktchef för grillat kött, var på plats och har lämnat en kort rapport.

En spekatulär start –  VM-elden kom med fallskärmshoppare.

Elden tänds och BBQ-VM är igång!

Svenska Grillandslaget bestod av lagledaren Ulrik Lindelöv, Peter G Nilsson och Henrik Stensvad. Under BBQ-VM skulle alla lag tillaga fem rätter: revbensspjäll med bröd, kyckling med tomat, fläskbog med majskolv, oxbringa med potatis, färskost och gräslök samt dessert. Det gick hyfsat bra för teamet, men de blev tyvärr utan medaljer. De blev 10a på desserten och 12a på fläskbogen med ben.

Desserten förbereds – persikohalvor grillas och glazades med bland annat socker. De serverades sedan med ananas och vaniljcreme.

Henrik Stensvad visar upp resterna av fläskbogen med ben. Köttet är så mört så att det ramlar av benet.

Personligen så tyckte jag att Sveriges Grillandslag var klart bäst. I vilket fall så var de ett av de tält som hade flest provsmakningsbesökare.

Svenska Grillandslaget, Ulrik, Henrik och Peter  förbereder provsmakning.

På bringan fick de mycket höga poäng. För att den skulle bli perfekt så var de tvungna att vara där redan klockan 02.00 på natten tävlingsdagen. Det handlar om att köra den i lågtemp i en smoker för att den ska bli mör och saftig. Och det tar tid…

 

Svenska Grillandslaget, Peter G Nilsson, lagledaren Ulrik Lindelöv och Henrik Stensvad framför smokern.

Sista finishen på revbenen, det ska vara mycket glaze…

Det är en härlig folkfest och stämning! Det skulle vara kul att genomföra något liknande i Sverige vid tillfälle, avslutar Martin.

 

Alla modeller av grillar/smokers är tillåtna och det fanns massa olika modeller att kika på, just denna tillhörde Polen.

 Ulrik och Peter pustar ut efter intensiva men roliga dagar.

2 kommentar på “Rapport från BBQ-VM

  1. Låter skoj, vi kanske kan få ”recept” på hur man lyckas med oxbringa och revbensspjäll som proffsen gör i någon bloggpost framöver.

    /Magnus

Kommentera