Grilla flankstek i sommar

I Sverige grillar sex av tio nötkött, medan det i Amerika nästan bara grillas nötkött. En detalj som är utmärkt på grillen är flanksteken, som är ett mört, smakrikt och gott nötkött. Och inför årets grillsäsong lanserar vi en flankstek som är kryddad med grön-, vit- och svartpeppar. En kryddning jag själv tycker är väldigt god och passar bra till köttet.  

Flanksteken är en mager köttdetalj och är därför lite marinerad för att behålla sin mörhet och saftighet på grillen. Den är skuren i stavar på längden och varje förpackning innehåller tre portionsbitar. De går snabbt att grilla, bara 8 min. Nötköttet har svenskt ursprung, som alltid i våra Scan-märkta produkter.

Prova gärna vår kock Toves nyskrivna recept Grillad flankstek med melonyoghurt och citronpotatis.   

Länk till pressmeddelandet.

Ett kommentar på “Grilla flankstek i sommar

Kommentera