Två nya sous vide produkter till rsh-sidan

De två nya sous vide produkterna till restauranger och storhushåll är svensk ekologisk fläskkarré och en färdigskivad plommonstek. Med sous vide serveras gästerna alltid ett saftigt och mört kött. Förutom att vi alltid har svenskt ursprung på köttet i Scan-märkta varor kan vi nu också erbjuda en ekologisk produkt.

Den ekologiska fläskkarrén är Sveriges första svenska ekologiska sous vide produkt. Karrésteken är saftig, mör och kryddad med ekologiska örter, persilja och basilika.

Den skivade fläskkarrén har en smak av plommon och är den enda färdigskivade plommonsteken. En saftig, mör och svensk karré som dessutom underlättar för personalen genom att skivningsmomentet tas bort.

Vad är då sous vide? Sous vide-produkter är redan tillagade och enkla för köken att tillreda genom att de bara behöver värmas. Köttet är färdigkokt enligt sous vide-metoden som innebär att köttet tillagas under vakuum i en helt tillsluten plastförpackning under lång tid. Det gör att köttet blir både saftigare och mörare samt att kryddning, köttsafter och aromämnen stannar kvar i köttet.

Det är inte så vanligt med sous vide produkter ute i butik, jag ser gärna att det skulle bli mer eftersom det underlättar matlagningen. Till exempel så är våra färdigkokta julskinkor tillagade med sous vide-metoden. Perfekt – bara att göra det roligaste med griljeringen och det tar ju bara en kvart istället för flera timmar.

Recept
Ekologisk fläskkarré med ratatouille, på bilden
Karré med plommonsmak, äppel- och rosmarinsås och grönsaksris

Länk till pressmeddelandet

Kommentera