Mörpack+låg temp=lyckad middag

Vi har kombon för en lyckad middag – mörpack och ugnsstekning på låg temperatur. Vårt mörpack ger en bra förutsättning för en godare måltid, eftersom köttet fortsätter att möras i förpackningen ända fram till att den öppnas. Sänker du temperaturen och steker köttet sakta men länge behåller du också en större saftigheten i köttet vilket gör att köttet upplevs mörare och saftigare.

Vårt mörpack-sortiment är helt kött förpackat i en vacuum-förpackning, och det gör att köttet fortsätter att möras tills förpackningen öppnas. Det blir bara bättre ju närmare bäst före dagen det kommer. Köttets ursprung är som alltid svenskt på Scan-märkta varor. Sortimentet består av hela köttdetaljer, t ex entrecote, nötstek, rostas, lammstek, kalvstek, benfri kotlett, skinkstek och även några ekologiska. Just nu genomgår sortimentet en stor designförändring, med helt ny design.

För att köttbiten ska behålla sin saftighet är ett bra tips att helsteka den i låg temperatur under en lite längre tid. Sätt ugnstemperaturen mellan 90-100 grader, beroende på köttdetalj förutom karré som behöver 150 grader. Det tar längre tid än vid en högre temperatur, men en nötstek blir jämnrosa rakt igenom och utan gråa ytterkanter på snittytan. Skiva sedan upp köttet precis innan serveringen så behåller den sin saftighet.

Recept:  Svartpepparstekt rostas med svart bönsallad och parmesancrème 

Läs hela pressmeddelandet ->

Kommentera