Julskinkeskola på Scans pressträff

Det är härligt med julstök redan i september. Idag har Scan genomfört 2010 års pressträff med 36 journalister på plats i köket på Scans kontor i Stockholm. Förutom information om nyheter som vår färdiglagade lammfiol genomfördes en även en utbildning i skinktillverkning. Produktionsledare Tonny Sjöstrand och produktchef Martin Pardell visade hur styckningen går till på grisens anatomiska bakdel. I köket tillverkades även korv, rullsylta med pistaschnötter samt rökt lammhjärta. Jag presenterade även julundersökningen som visar att julskinkan är ”king” på julbordet. 7 av 10 konsumenter vill även ha en svensk julskinka. Dock är det bara 17 procent som doppar i grytan. Ökat intresse finns även för nya rätter och smaker på julbordet. Läs mer om undersökningen i bifogad länk. God Jul!!

Ett kommentar på “Julskinkeskola på Scans pressträff

  1. 2010-09-30, 22:17 av Anne

    Tack, det var väldigt trevligt och julskinkeskolan var verkligen intressant! Nu vet jag precis vad jag ska titta efter när jag väljer skinka till jul!

Kommentera