Grilla lammlägg och tjocka revben

Lägg från lamm och tjocka revben från gris är två billiga detaljer som går utmärkt att grilla även om de kräver lite förberedelser. Resultatet blir dock mycket bra och ger kanske lite variation mot det vanliga grillköttet.

Lägg köttet i en gryta, fyll på med vatten så att det precis täcker. Koka upp och skumma av. Salta med ca 1 tsk per liter vatten. Hacka grovt lök och morot och kanske någon annan god grönsak och lägg i grytan. Lägg också gärna i en örtkvist och några pepparkorn. Låt köttet sjuda under lock i ca 1,5 timme eller tills köttet känns mört, stick med en provsticka. Hit kan man förbereda exempelvis dagen innan. Låt i så fall köttet svalna och förvara sedan kylt i sin lag. 

Grilla läggen hel men revbenen i tjocka skivor. Pensla på med glaze under tiden och grilla tills köttet fått en fin yta och är genomvarmt. Köttet blir mycket smakrikt och mört.

Lycka till!

Kommentera