Kan god djuromsorg vara en konkurrensfördel?

Vid dagens diskussion under rubriken ”Ett anständigt liv, är det värt nåt? Kan god djuromsorg vara en konkurrensfördel?” som anordnades av U&W och Djurskyddet vara alla överens om att det måste vara en konkurrensfördel att djuren haft det bra. Frågan om varför handeln fortsätter att sälja importerad fläskfile, producerad under oacceptabla förhållanden, till dumpade lockpriser blev dock hängande i luften.

Mest uppseendeväckande var annars det faktum att ordföranden i riksdagens djurskyddsforum Helena Leander (MP) inte har klart för sig skillnaden mellan besättningsvetrinärernas djuromsorgsrapporter och den av slakteribranschen tredjepartcertifieringen av grisbesättningar. Vad mer är det hon inte vet om hur mycket vi arbetar med djuromsorgsfrågorna i vår bransch?

Kommentera