Nu börjar picknicksäsongen

Det börjar nu bli tillräckligt varmt för picknick och här kommer lite tips på lämplig picknickmat.

Bra picknickmat kännetecknas av att det är lätt att äta med händerna. Kycklingklubbor, ölkorv, grönsaker i stavar, rädisor, jordgubbar och melon i bitar passar bra. Spett i alla dess former är också lämplig picknickmat. Att varva köttbullar och korv är gott och spetten kan ätas såväl varma som kalla. Med Scans kryddiga korvar och smaksatta miniköttbullar kan man dessutom variera sig efter tycke och smak. Färsspett med en smaksatt färsblandning är gott och kan antingen stekas på hemma och ätas kalla eller tas med och grillas på plats. Engångsgrillar är väl det vanligaste sättet att grilla på picknick men kom ihåg att det finns bra bärbara minigrillar som ett miljövänligare alternativ eftersom det blir betydligt mindre skräp.

Mackor är också lämpligt att ta med sig på picknick. Har du grillat kvällen innan och fått rester över är det mycket gott att skiva kött och grönsaker tunt och använda som pålägg. Tunnbrödsrullar med färskost, rökt skinka och grönsaker är även det gott och ätvänligt.

Kommentera