Rumpstek till restauranger & storhushåll

För inspiration till våra produkter så blickar vi utåt och tittar på trender och andra länder. I Sydamerika är picanha den populäraste grillprodukten och till årets grillsäsong tar vi fram en rumpstek med kappa ut mot restauranger och storhushåll.

Till rumpsteken har vi använt den möra spetsen på ytterlåret och lämnat fettkappan är kvar. Nötköttet är givetvis svenskt. För att ge en riktigt mör och saftig produkt är den neutralt marinerad samt vakuummörad i två veckor. Den är mycket smakrik och grillas hel eller skärs i skivor som en biff innan tillagningen.

Vi har lagt upp en kort inspirationsfilm på youtube.

Länk till pressmeddelandet.

3 kommentar på “Rumpstek till restauranger & storhushåll

 1. 2010-04-27, 17:43 av Anne

  Den här ska jag ut och jaga till nästa större grillning. Hur länge, på ett ungefär, behöver den grillas?

  1. Roligt att du tycker den är intressant, vår mörmarinerade rumpstek säljs bara till restauranger och storhushåll. Här kommer några varianter på tillagning som vi gett till kockarna:

   Krydda köttet och grilla tills det får fin färg. Pensla gärna på en glaze. Ugnsstek klart i ugn på låg temperatur, eller grilla den hel på indirekt värme till en innertemperatur på 60 grader för ett rosa kött. Låt köttet vila innan det skärs upp.

   Ungstek rumpsteken i ugn på låg temperatur, t ex 80°, tills innetemperaturen är 60 grader. Grilla köttet helt eller i skivor. Låt köttet vila.

   Lycka till med grillningen!

 2. Så här kan man också tillaga den:
  Rumpsteken grillas i ca 40 minuter över indirekt värme.
  Skär man den i samma tjocklek som en biff, tar det lika lång tid, ca 4 minuter, om man vill ha den rosa. Vänd då och då.

Kommentera