Sund mat som nyårslöfte?

Jag har slutat att ge nyårslöften. Jag spräcker dem bara. Frågan är om det tar några dagar eller flera veckor. Ett vanligt löfte är att äta sundare och motionera mer. Hur detta är möjligt när alla chokladaskarna ”måste” ätas upp samtidigt som det är 14 minusgrader ute och blåser förstår jag inte…

Många löften handlar just om att ändra livsstil: äta lite sundare, börja träna, sluta röka, osv. Men vad menas med att äta sunt? Det är ju väldigt individuellt – mer grönsaker, mindre portioner, mindre fett, mindre socker, mindre salt, inget godis, inga kakor. Listan kan göras lång. 

Må GottHar du provat vårt charksortiment Må Gott? Det innehåller som mest 9 procent fett och 25 procent av saltet är utbytt mot kalium. Sortimentet består av Bacon, Köttbullar, Chorizo, Prinskorv, Lättkorv, Ungsbakad leverpastej, Korv med enrissmak, Salami, Kokt Medwurst och Prickig korv. Vilken är din favorit?

Läs mer ->

Recepttips: Snabbpaella med chorizo

Enligt en undersökning gjord av Scandinfo under januari – augusti 2009 anser:

  • 67 % att Det är viktigt för mig att äta sund mat.
  • 80 % anser att Familjens välmående påverkas mycket av att den mat man äter är sund och näringsriktig

Kommentera