Landet brunsås

Igår kväll satt jag, som så många andra, framför teven vid åttatiden och skulle välja mellan ettan eller tvåan. Ettan bjöd på Uppdrag granskning och tvåan på det andra avsnittet av Landet brunsås. Valet var enkelt. I min roll på Scan och i livsmedelsindustrin är det nästan arbetsplikt att se Landet brunsås. Dessutom har vi skickat information, historik och matfakta om Scans produkter till programmet. Igår handlade det mycket om halv- och helfabrikat. Och visst köper vi mycket mat som är färdigt eller i alla fall halvfärdigt. Bra eller dåligt? Jag tycker att valet ligger någonstans mitt i mellan. Inget är svart eller vitt. Det viktigaste tror jag är att se till helheten. Hela kostcirkeln ska helst vara uppfylld efter en måltid i kombination med daglig motion. Mamma Scans köttbullar eller våra Hot dogs (även kallad Denniskorven) tillsammans med potatismos eller pasta och färska grönsaker med en frukt till efterrätt vågar jag hävda är en utmärkt vardagsmiddag. Har vi sedan tid med långkok och grundrecept då och då blir det ju ännu bättre. Det som jag noterar mest när jag ser Landet brunsås är att jag dras med i humorn och perspektivet, kanske en gnutta igenkänning. Helt enkelt – barnen föredrar Scans Hot dog även fast vi har ett 20-tal andra korvar att erbjuda i vårt sortiment, med både olika kötthalter och kryddningar.

Kommentera